Bert Wouters

Trainer groepsprocessen

Als leerkracht in het secundair onderwijs kan ik enorm genieten van de verwondering en spontaniteit van leerlingen.

Toch merkte ik door de jaren heen dat ik iets miste in het onderwijsleerproces. 

Ik wilde graag op een andere manier lesgeven, meer vanuit een ontdekkende manier dan vanuit een docerende manier. 

In het postgraduaat Adventure Education vond ik wat ik zocht: een andere manier van kijken naar het beroep van leerkracht én naar het leerproces van leerlingen. Ik zie een leerkracht meer als een coach dan als een allesweter die zijn kennis in de hoofden van de leerlingen giet. Ik wil heel graag de verantwoordelijkheid van leerlingen vergroten, waardoor zij meer eigenaar zijn van hun leerproces. Ik wil nog steeds kennis doorgeven, maar dan op een meer ondersteunende, coachende manier. 

Het belang van een veilige en verbindende klasgroep is voor mij één van de basisvoorwaarden om tot goed leren te komen. Ik geloof dat er meer en efficiënter geleerd wordt in zo’n groep. Kennis doorgeven is en blijft belangrijk maar het ervaringsleren en de groepsdynamica zijn minstens zo belangrijk in het leerproces van kinderen en jongeren. Dat wil ik realiseren met Krachtig Onderwijs. 

Ik heb mij bekwaamd in groepsprocesbegeleiding vanuit het ervaringsleren en geef daarnaast gepassioneerd les in wiskunde, Latijn en geschiedenis.

Meer weten?  Bel +32 0 486 714 385

privacy-beleid